AANKOOPMAKELAAR: JA OF NEE?     

 De huizenmarkt is booming momenteel; door een beperkt aanbod en een grote vraag gaan verkoopprijzen soms door het plafond; ook in Peize. Allemaal het resultaat van een groot vertrouwen in de economie, lage rentes en een falend overheidsbeleid.

In deze situatie is het voor een koper niet makkelijk om een huis te kopen. Als het je al lukt om een afspraak te maken, blijkt heel vaak dat je niet de enige bent die op dat tijdstip mag komen kijken. In de stad Groningen komt het regelmatig voor, dat je als vee door een woning wordt gedreven en met een inschrijvingsformulier weer naar buiten wordt geloodst.

Niet een ideale manier om een belangrijke beslissing te kunnen nemen en het gevaar bestaat dat je iets doet waar je later spijt van krijgt. Emotie is heel belangrijk, maar is vaak een slechte raadgever.

Wie dat niet is, is een aankoopmakelaar; hij helpt je te voorkomen dat je de verkeerde beslissing neemt (en die heel duur kunnen uitpakken). Daarom is het belangrijk dat je iemand naast je hebt, die zakelijk naar alles blijft kijken. Zeker, een aankoopmakelaar doet het niet voor niets, maar dat is altijd nog goedkoper dan een woning hebben die je achteraf beter niet had kunnen kopen.